Psykisk arbejdsmiljø og trivsel – et sundt arbejdsliv i balance.
Vi bidrager og supporterer dig og din virksomhed i jeres arbejde med at få skabt et sundt arbejdsliv i balance med øget fokus på psykisk arbejdsmiljø, trivsel, arbejdsglæde og med plads til forskellighed.
Opretholdelse og skabelse af en organisation i balance kræver mod, vilje og indsigt i kulturelle, organisatoriske og medmenneskelige faktorer, som alle skal passe sammen for at opnå et sundt arbejdsliv i balance.
Balancen mellem selvbestemmelse og tilpasning til organisationen er i konstant bevægelse – og det kræver kontinuerlig indsigt og indsats for at opretholde balancen. Uden viden om, hvad der rører sig ude i organisationen – både på C-level og ground floor – lykkes vi ikke med at få skabt en sund organisation med afsæt i sunde værdier, tillid, mening, samarbejde og respekt.
Løft organisationer, miljøer og kulturer til næste niveau
Vi skal forholde os til de grundlæggende værdier og forudsætninger, som danner rammen for de fleste organisationer. Når vi kan se og forstå dem, kan vi løfte organisationer, miljøer og kulturer til næste niveau, hvor vi ikke blot deltager qua vores job, men med øget bevidsthed spiller os og organisationen bedre – skaber bedre trivsel, kultur og psykisk arbejdsmiljø.
Hvordan kommer du og din organisation i gang med denne rejse? Vi kan facilitere, at I får skabt eller tilpasset jeres organisation, så den kan være mere i balance og dermed være en mere sund organisation med plads til flere nuancer, forskelligheder, indflydelse og nye måder at arbejde og samarbejde på.
HJORT & FRØIK’s tilgang til psykisk arbejdsmiljø og trivsel
Vores tilgang tager afsæt i nyeste forskning på området fra bl.a. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), hvor det er kendt viden, at et godt psykisk arbejdsmiljø kan nedbringe sygefravær og højne arbejdsglæde og trivsel. Et godt sted at starte arbejdet er ved at udvide de lovmæssige APV-målinger med spørgsmål vedrørende det psykiske arbejdsmiljø. Her kan det anbefales at anvende det frit tilgængelige spørgeskema fra NFA, som afdækker det psykiske arbejdsmiljø og trivslen. APV-målingen kan være med til at give en pejling af, hvor der er plads til forbedring i samspillet mellem det psykiske arbejdsmiljø, medarbejdertrivsel og opgaveløsningen på arbejdspladsen.