Rekruttering og arbejdsliv
Vi kan bidrage med udviklingsorienteret og bæredygtig rekruttering, der tager højde for et arbejdsliv i forandring og med plads til nytænkning i måden, vi tiltrækker kandidater og samtidig arbejder med din virksomhed på.
De altafgørende faktorer for at lykkes med en rekruttering ligger ud fra vores perspektiv og erfaring i evnen i at se, forstå og mestre de forskellige sociale, faglige, personlige, ledelsesmæssige, organisatoriske og kulturelle parametre, der alle har indvirkning på hvilke kompetencer, der er brug for i en given organisation og i forhold til en given opgave.
Der er med andre ord mange forskellige hensyn, der skal tages, og som samtidig har stor betydning for det kandidatmarked, vi skal rekruttere nye medarbejdere fra. Kandidatmarkedet er en klar afspejling af samfundets trends og tendenser, som er i kontinuerlig forandring, og hvor kandidaterne ønsker et arbejdsliv, der giver mening, indflydelse og faglig udvikling.
Det er ikke nogen hemmelighed, at alle vil have de bedst kvalificerede medarbejdere, men hvad ligger der i at være bedst kvalificeret, og hvordan analyserer man det? Udover kognitive, faglige og personlige evner og kvalifikationer samt erfaring, er der mange sociale og arbejdsrelaterede faktorer, som har indvirkning på vores arbejdsliv, faglighed og personlige udvikling. Det gør en rekruttering til en kompleks opgave.
Med denne grundlæggende antagelse og forståelse bygger vi i hver enkelt tilfælde et rekrutteringsfundament, som ligger til grund for, at vi kan vurdere egnede kandidater og overfor kandidaterne tegne et mere nuanceret billede af virksomhedens organisation, kultur, miljø, ledelse, kolleger og ikke mindst arbejdsopgaver og ansvar.
En ny rekruttering rummer et potentiale for udvikling.
Ofte bliver rekrutteringsbehov set som en mangelsituation, hvor den/de manglende medarbejdere hurtigst muligt skal erstattes, så den daglige drift kan fortsætte så uforstyrret som muligt.
Selv om det naturligvis er vigtigt at erstatte manglende medarbejdere, ser vi behovet for en eller flere nye medarbejdere bredere end blot en mangelsituation. Vi tror på, at enhver ny ansættelse rummer et potentiale for lederen til at få fin-tunet sin organisation eller måske videreføre igangværende justeringer i organisationens kompetencer, fokus, organisering, kultur og/eller andre relevante forretningsparametre. Det kræver, at man vælger at gribe tiltrækning af kandidater, ansættelsesforløbet og det efterfølgende onboarding-forløb an på en udviklingsorienteret og bæredygtig måde.
I takt med faldende arbejdsløshed og deraf følgende konkurrence om medarbejdere med en række specifikke kompetencer og kvalifikationer, samt de yngre generationers stigende krav til indhold og udvikling i deres professionelle liv, øges virksomhedernes behov samtidig for at kunne tilbyde kandidaterne en attraktiv arbejdsplads og jobindhold med fokus på udvikling for både at skabe et bredere kandidatfelt og samtidig hurtigere at kunne bringe nye medarbejdere up-to-speed i forhold til at blive et produktivt aktiv for virksomheden. For os går dette behov hånd i hånd med en udviklingsorienteret tilgang til tiltrækning af kandidater, ansættelsesforløbet og det efterfølgende onboarding-forløb.